Skip to content

Easi-joist®

EASI-JOIST®

Rakennesuunnittelijan kustannustehokas ratkaisu väli- ja alapohjiin

easi-joist®-palkki on järkevä valinta sekä rakennesuunnittelijan että asiakkaan kannalta. Asennuksen vaivattomuus ja kustannustehokkuus helpottavat työmaan toimintaa ja varmistavat palkiston asennuksen aikataulussa. Koska palkisto voi sisältää läpivientejä ja tilavarauksia, palvelee ratkaisu myös talotekniikan suunnittelijoita. easi-joist®-palkkien kanssa LVIS-ratkaisut pysyvät yksinkertaisina.

easi-joist®-palkki on lujuuslajitelluista puuosista ja Wolf Systemsin metallisista easi-joist®-vinosauvoista koottu palkki. easi-joist®-palkit muodostavat jämerän väli- tai alapohjan mahdollistaen vaivattomasti tekniset läpiviennit, kuten ilmanvaihtokanavat ja viemäriputket. easi-joist®-palkit mitoitetaan ja suunnitellaan aina yksilöllisesti kyseisen kohteen tarpeisiin. Palkin valmistajalla on mahdollisuus CE-merkitä easi-joist®-palkit.

easi-joist®-palkkien mitoitukseen kuuluu eurokoodin mukainen värähtelylaskenta. Palkkien jäykkyyttä voidaan tarvittaessa lisätä poikkisuuntaisilla jäykistepalkeilla, jotka voivat kohteesta riippuen olla lujuusluokiteltua sahatavaraa tai kertopuuta. Näin easi-joist®-välipohjasta saadaan jäykkä kokonaisuus, joka vähentää tehokkaasti askeleista tai kodin tekniikasta johtuvaa värähtelyä.

easi-joist®-palkiston yläpuolella voidaan käyttää asiakkaan toiveiden mukaisia rakennekerroksia, jotka huomioidaan värähtelymitoituksessa. Tyypillisesti easi-joist®-välipohjarakenteen yläpinnassa käytetään rakenteellisen puulevyn päällä kipsivalua tai muuta valettavaa massaa, johon on helppo asentaa lattialämmitysputkisto.

Rakennesuunnittelijan kannalta easi-joist®-palkit ovat helppo ratkaisu, koska palkit voidaan kiinnittää niitä tukeviin rakenteisiin monin tavoin. Palkisto voidaan kannatella easi-joist®-palkkien ylä- tai alapaarteesta.

Kuvia tuotteesta

Tarvitsetko apua kattoristikoiden suunnitteluun?

Paikallinen tuki on aina lähelläsi.